Пожарът в Мини Марица-изток е овладян. Цяла нощ четири противопожарни екипа

...
Пожарът в Мини Марица-изток е овладян. Цяла нощ четири противопожарни екипа
Коментари Харесай

Пожарът в „Мини Марица-изток” е овладян

Пожарът в „ Мини Марица-изток ” е овладян. Цяла нощ четири противопожарни екипа се бориха с пламъците. Тази заран в битката със стихията влезе и тежка техника заради труднодостъпните сектори. В региона има блата, което затрудни борбата с огъня.

Пожарът е почнал през вчерашния ден в късния следобяд. Огънят е обхванал сухи треви и шубраци по насипите на рудниците до Раднево и поради вятъра бързо се популяризира. Вечерта огънят се е виждал чак до Стара Загора. Огънят е бушувал надалеч от околните села, като главната заплаха е била да не засегне оборудванията на мините, която пожарникарите предотвратяват.

„ Направена е доста необятна просека с тежка техника, нощес са работили булдозери. Гасим главно на насипа със сухи треви и шубраци. Няма заплаха за обитаемоте места много, надалеч е ”, съобщи ст. контрольор Никола Михов, РСПБЗН Стара Загора po Нова ТВ.

През нощта четири екипа на пожарната останаха на място в рудниците, с цел да стопират разпространяването на огъня, за който не се знае от кое място е тръгнал.

„ Към момента не мога да разясня повода, само че най-вероятно не е от селскостопански служащи, тъй като територията на рудника се охранява, минава се през преграда, тъй че за външни лица достъпът е стеснен ”, съобщи ст. контрольор Никола Михов.

„ Причината занапред ще се обяснява, ще се води следствие, както от самото ведомство миннодобивната индустрия, по този начин и от регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи ”, изясни още ст. контрольор Михов.

След близо двайсетчасова битка с огъня към обед през днешния ден пожарът бе напълно овладян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР